Van Heden naar Verleden

 • 2020: In maart komt Covid19 om de hoek kijken. We mogen niet meer binnen trainen van onze regering. Na enige aanpassingen en creativiteit kunnen we toch aangepast Covid19 trainingsprogramma opstellen.
 • 2019: Een jaar dat we alles eens goed hebben bekeken. Hoe het 20 jaar geleden begon, de stappen die we genomen hebben en waar we nu zijn. We hebben plannen gemaakt voor de toekomst. Een nieuwe lijn uitgezet in het curriculum om de ontwikkeling niet te laten stagneren. Dit jaar is er weer een leraar opleiding Tog Chöd afgerond en een nieuwe gestart.
 • 2018: Dit jaar mogen we ons 20 jarig bestaan vieren. Op 25 maart hebben 2 beoefenaars van het AiKi Ju Jitsu een 2de Dan-examen en een KaraTeKa haar 1ste Dan-examen met positief resultaat afgerond. Theo Shihan heeft op deze dag zijn 5de Dan KaraTe Jitsu & 7de Dan AiKi Ju Jitsu in ontvangst mogen nemen. Erik is na het behalen van zijn leraardiploma van Joshu naar Sensei gepromoveerd, Op 7 Juli gaat er voor de 4de keer een leraaropleiding Tog Chöd van start.
 • 2017: KaraTe Jitsu en KyokuShin KaraTe zijn samengevoegd tot KaraTe. Dave Jonkers van de AIKO (Ashihara International KaraTe Organisation) heeft Theo Shihan & Leon Shihan in februari hun 5de Dan erkend en gecertificeerd. Inmiddels is er ook een ShiAtsu therapeute op afspraak bij AOBG aanwezig. Op 27 mei heeft Wim Sensei op 60 jarige leeftijd examen voor zijn 2de Dan KaraTe Jitsu met positief resultaat afgerond. In oktober is inmiddels voor een 3de keer een Leraaropleiding Tog Chöd van start gegaan.
 • 2016: Dit  jaar zijn we al weer goed van start gegaan met een eerste prijs te behalen op de 3de Rotterdam Tezuka Cup op 17 januari. Op 22 mei een 2de prijs bij de Nederlandse Kampioenschappen KyokuShin KaraTe. Inmiddels zijn Dojo Ichi Geki en AOBG volledig samengevoegd bij AOBG. Vanaf september start er een groep KyokuShin KaraTe. De trainingen worden verzorgd door Leon Sebregts (Japanse 5de Dan, gediplomeerd door Kancho Yoshikazo Matsushima IKO 3). Vanaf 1 november kunt u bij AOBG ook terecht voor Fysiotherapie.aobg-twitter
 • 2015: In februari is het idee ontstaan om eens aan KumiTe KaraTe-wedstrijden te gaan denken. In maart is er een mixed team ontstaan met Ichi Geki (Kyokushin KaraTe) en AOBG (KaraTe Jitsu). Vervolgens hebben we in April voor het eerste deelgenomen aan een Full contact Ashi Hara toernooi met 6 deelnemers (3x een 3de prijs, 1x een 1ste prijs). Begin juni een dagje uit met de club naar de Japanse Tuin in Hasselt waar we met zijn allen foto’s hebben gemaakt met Japanse achtergrond. In juni bij BudoKai Vleesenbeek in Dordrecht aan Full contact KyokuShin KaraTe toernooi deelgenomen met 3 deelnemers (2x een 1ste prijs). In september zijn we van start gegaan met Kids-Budo voor kinderen vanaf 4 jaar hierin word algemene Budo getraind met een aansluiting om KaraTe en AiKi Ju Jitsu. Op zondag ochtend zijn we in oktober van start gegaan met Battle-Fit. Een speciaal ontwikkeld programma om aan de conditie te werken in circuitvorm. Battle-Fit is een prettige manier om de zondag actief te starten. Ook de 6de & 7de AOBG-BuDo-Seminar waren weer een succes. Vervolgens zijn de AOBG~BuDo-Seinars even in de koelkast geplaatst ivm scholingen en studies van verschillende leraren die bij de organisatie betrokken waren. In oktober is de Leraaropleiding Tog Chöd met succes van start gegaan. Deze zal in 2016 verder afgerond worden.aobg-linkedin
 • 2014: Dit jaar zijn we begonnen met de aansluiting bij de NFK (Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten), waar we met open armen zijn ontvangen. De 2de, 3de, 4de en 5de AOBG ~ BUDO-seminar waren weer een succes.
 • 2013: Dit jaar hebben we het Mugen No Shinten Ryu gepromoot in België bij een internationale Seminar in Aalst (Yoshimi Ju Jitsu International). We zijn dit jaar ook verhuisd van een gemeente gymzaal naar een eigen locatie (Voorerf 47 in Breda, Haagse Beemden). Hierdoor is de naam SAKÉ “sportclub” verandert naar AOBG (Academie voor Oosterse Bewegings- & Gezondheidsleer). Hierbij ontstaat tevens de nieuwe internetpagina (www.aobg.nl). Op 21 september de 1ste open dag gehad. Er is een lerares tijdelijk Yoga gaan geven op maandag. In oktober hebben 2 beoefenaars van het KaraTe Jitsu een Shodan (eerste zwarte band) Karate examen met positief resultaat afgerond.Op 2 november is er de 1ste AOBG ~ BUDO-seminar met meesters en grootmeesters uit Nederland en België, met Katori Shinto Ryu, Escrima, Ju Jitsu, Kurodaiya, AiKiDo & Judo. Tijdens deze seminar heeft Theo de Jong zijn 6de Dan Shin Ju Jitsu mogen ontvangen en zijn leraar Ferry v. Dijk de zijn 9de Dan Kyokushin Budo all round KaraTe. Vervolgens zijn we met een paar leerlingen naar Italia toe gegaan, naar Montecatini Thermen om daar deel te nemen aan een Internationaal budo evenement.
 • 2012: Vanaf 18 februari hebben we 2 rijkserkende leraren tot Sensei mogen promoveren, door het behalen van het diploma Budo-Teacher KaraTe. Inmiddels is in maart de bezoekersteller van de internetpagina voorbij de 20.000 bezoekers. Met de sportclub naar de Japanse Tuin in Hasselt geweest waar we een gezellige dag met mooi weer mooie actiefoto’s gemaakt hebben. Dit jaar hebben we Nederland en het Mugen No ShinTen Ryu vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federation in Italia. Tevens krijgen we een Award bij ALLEBEDRIJVENIN in als BEST OF 2012.
 • 2011: Vanaf 8 oktober heeft de club er 2 Budo-leraren AiKi Ju Jitsu bij en heeft de hoofdtrainer zijn 6de Dan AiKi Ju Jitsu mogen ontvangen voor zijn inzet binnen het AiKi Ju Jitsu in zowel binnen- als in buitenland. Tevens zijn we dit jaar gestart om eens per maand een buitentraining te organiseren. Ook er is een studiegroep van start gegaan om de diepere klassieke kennis en vaardigheden (waaronder o.a. het KyuSho Jitsu ook wel bekend als Dim Mak of Marma Adi) van verschillende krijgskunsten verder uit te diepen weer te integreren met de hedendaagse trainingsvormen en methoden. Tevens hebben we dit jaar Nederland vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federation in Italia
 • 2010: Vanaf 2 april zijn we ook te vinden op Facebook zodat ook onze internationale vrienden onze ontwikkelingen kunnen volgen, Sinds 3 maart staan er meer dan 100 filmpjes aan de exameneisen gekoppeld. Vanaf 15 augustus is er speciaal voor de leden, van start gegaan met een aantal afgeschermde pagina’s waarin uitleg van technieken en verdere achtergrond informatie. Vanaf half oktober is de bezoekersteller voor deze pagina de 10.000 gepasseerd. Dit jaar is er een 1ste Dan AiKi Ju Jitsu examen met positief resultaat afgerond.
 • 2009: Herstart met de internetpagina www.budokai-breda.com. Hierbij onstaat tegelijkertijd de mogelijkheid om de exameneisen en de daarbij horende filmpjes op de site te plaatsen
 • 2008: Aansluiting bij de UNJJ (United Nations of Ju Jitsu) en sinds 19 april zijn we ook te vinden Hyves, hierop zijn alle leden, oud leden en vrienden van de sportclub welkom.
 • 2007: Aansluiting bij de KJF (Koryu Jujitsu Federation Europe). Tevens zijn we van start gegaan met KaraTe voor volwassenen en de jong volwassenen, vanaf +/- 14 jaar. Tevens is er een 3de Dan KaraTe examen binnen onze sportclub met posittief resultaat afgerond. We sluiten ons als club aan bij de KJF. Tevens vinden het tijd worden om onszelf Internationaal te gaan oriënteren bij de UNJJ (United Nations of Ju Jitsu) met als gevolg dat we op 12 mei in Essex (nabij Londen). Waar ondermeer Terry Parker (9de Dan-Uk), James Pape (8ste Dan-UK), Martin Dixon (8ste Dan-UK), Gino Logioco (8ste Dan-BE), Sheila Dixon (7de Dan-UK), Kenny Blundell (7de Dan-UK), John Hunt (7de Dan-UK), Roman Lutak (7de DanUSA), Hans Demant (6de Dan-DK), Josie Muray (5de Dan-IRL), Gery Espina (5de Dan-I).
 • 2006: Aansluiting bij de SKN (Stichting Karate Nederland). Dit jaar zijn er 2x 2de Dan KaraTe en een 3de Dan KaraTe examens binnen onze sportclub met positief resultaat afgerond.
 • 2005: Dit jaar is er 2x een 1ste Dan KaraTe een 5de Dan AiKi Ju Jitsu en een 5de Dan Shin Ju Jitsu met positief resultaat zijn afgerond.
 • 2004: Wordt er met een select groepje volwassenen KaraTe getraind.
 • 2001: Start introductiecursus zelfverdediging binnen de gewone lessen geïntroduceerd, hierdoor konden de cursisten ook die lessen meebeleven en zien wat er verder allemaal mogelijk is.
 • 2000: De internetpagina www.budokai-breda.com & www.sakesportclub.com wordt voorlopig wegens tijdgebrek en inspiratie stilgelegd. De beperkte mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid werkte ook niet erg mee
 • 1999: In januari 1999 verder gegaan met de het Ju Jitsu. Op vrijdagavond van 20:30 tot 22:00 uur. In oktober 1999 zijn we als eerste in Breda en omstreken met jeugd Ju Jitsu vanaf 8 jaar gestart, het accent lag en ligt nog steeds op het AiKi Ju Jitsu. Dit jaar is er een 4de Dan AiKi Ju Jitsu binnen onze sportclub met positief resultaat afgerond.
 • 1998: Opgericht als SAKÉ “sportclub”. In oktober van start gegaan met een introductiecursus zelfverdediging volgens de principes van het Aiki Ju Jitsu. Dit als start voor een vaste groep die in januari 1999 verder gaat.