Van Heden naar Verleden

van nu tot hoe het allemaal begon.

 • 2016: Dit  jaar zijn we al weer goed van start gegaan met een eerste prijs te behalen op de 3de Rotterdam Tezuka Cup op 17 januari. Op 22 mei een 2de prijs bij de Nederlandse Kampioenschappen KyokuShinKai KaraTe. Inmiddels zijn Dojo Ichi Geki en AOBG volledig samengekomen bij AOBG. Vanaf 1 november kunt u bij AOBG ook terecht voor Fysiotherapie.
 • 2015: In februari is het idee ontstaan om eens aan KumiTe KaraTe-wedstrijden te gaan denken. In maart is er een mixed team ontstaan met Ichi Geki (KyokuShinKai KaraTe) en AOBG (KaraTe Jitsu). Vervolgens hebben we in April voor het eerste deelgenomen aan een Full contact Ashi Hara toernooi met 6 deelnemers  (3x 3de prijs, 1x 1ste prijs). Begin juni een dagje uit met de club naar de Japanse Tuin in Hasselt waar we met zijn allen foto’s hebben gemaakt met Japanse achtergrond. In Juni bij BudoKai Vleesenbeek in Dordrecht aan Full contact KyokuShinKai KaraTe toernooi deelgenomen met 3 deelnemers (2x 1ste prijs). In september zijn we van start gegaan met Kids-Budo voor kinderen vanaf 4 jaar hierin word algemene Budo getraind met een naadloze aansluiting om KaraTe en AiKi Ju Jitsu. Op zondag ochtend zijn we in oktober van start gegaan met Battle-Fit. Een speciaal ontwikkeld programma om aan de conditie te werken in circuitvorm. Battle-Fit is een prettige manier om de zondag actief te starten. Ook de 6de & 7de AOBG-BuDo-Seminar waren weer een succes. Vervolgens zijn de AOBG~BuDo-Seminars even in de koelkast geplaatst ivm scholingen en studies van verschillende leraren die bij de organisatie betrokken waren. In oktober is de Leraaropleiding Tog Chöd met succes van start gegaan. Deze zal in 2016 verder afgerond worden.
 • 2014: Dit jaar zijn we begonnen met de aansluiting bij de NFK (Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten), waar we met open armen zijn ontvangen. De 2de, 3de, 4de en 5de AOBG ~ BUDO-seminar waren weer een succes.
 • 2013: Dit jaar hebben we het Mugen No Shinten Ryu  gepromoot in België bij een internationale Seminar in Aalst (Yoshimi Ju Jitsu International). We zijn dit jaar ook verhuisd van een gemeente gymzaal naar een eigen locatie (Voorerf 47 in Breda, Haagse Beemden). Hierdoor is de naam SAKÉ “sportclub” verandert door SAKÉ – AOBG (Academie voor Oosterse Bewegings- & Gezondheidsleer).  Op 21 september de 1ste open dag gehad. Er is een Yoga lerares Yoga gaan geven op maandag. En er is een Pentjak Silat-groep op donderdagavond actief. In oktober hebben 2 beoefenaars van het KaraTe Jitsu een Shodan (eerste zwarte band) Karate examen met positief resultaat afgerond.Op 2 november is er de 1ste AOBG ~ BUDO-seminar met meesters en grootmeesters uit Nederland en België, met Katori Shinto Ryu, Escrima, Ju Jitsu, Kurodaiya, AiKiDo & Judo. Tijdens deze seminar heeft Theo de Jong zijn 6de Dan Shin Ju Jitsu mogen ontvangen en zijn leraar Ferry v. Dijk de zijn 9de Dan Kyokushin Budo all round KaraTe. Vervolgens zijn we met een paar leerlingen naar Italia toe gegaan, naar Montecatini Thermen om daar deel te nemen aan een Internationaal budo evenement.bestof2012
 • 2012: Met de sportclub naar de Japanse Tuin in Hasselt geweest waar we een gezellige dag met mooi weer mooie actiefoto’s gemaakt hebben. Dit jaar hebben we Het Mugen No ShinTen Ryu en Nederland vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federation in Italia. Tevens krijgen we een Award bij ALLEBEDRIJVENIN in als BEST OF 2012.
 • 2011: Tevens hebben we dit jaar Nederland vertegenwoordigd voor de Koryu Ju Jitsu Federation in Italia
 • 2010: word nog aangevuld
 • 2009: word nog aangevuld
 • 2008: In januari gaan we van start met  KaraTe Jitsu voor de volwassenen.
 • 2007: We sluiten ons als club aan bij de KJF. Tevens  vinden het tijd worden om onszelf Internationaal te gaan oriënteren met als gevolg dat we op 12 mei 2007  in Essex (nabij Londen). Waar ondermeer Terry Parker (9de Dan-Uk), James Pape (8ste Dan-UK), Martin Dixon (8ste Dan-UK),  Gino Logioco (8ste Dan-BE), Sheila Dixon (7de Dan-UK), Kenny Blundell (7de Dan-UK), John Hunt (7de Dan-UK), Roman Lutak (7de DanUSA), Hans Demant (6de Dan-DK), Josie Muray (5de Dan-IRL), Gery Espina (5de Dan-I).
 • 2006: word nog aangevuld
 • 2005: Na het behalen van KaraTe  leraardiploma A plus het 1ste Dan Karate,  is er in september gestart met KaraTe Jitsu voor de jeugd
 • 2004: word nog aangevuld
 • 2003: word nog aangevuld
 • 2002: word nog aangevuld
 • 2001: Het leek een goede start voor een internetpagina (budokai-breda.com & sakesportclub.com), waarvan één pagina inmiddels is opgeheven.  Eind 2001 hebben we een 2de keer een introductiecursus zelfverdediging georganiseerd. Het leuke aan deze cursus was dat hij tijdens de gewone les werd gegeven. Zo konden de cursisten tijdens hun training zien wat er in een later stadium nog meer mogelijk is.
 • 2000: word nog aangevuld
 • 1999: In januari 1999 verder gegaan met de het Ju Jitsu. Op vrijdagavond van 20:30 tot 22:00 uur. In oktober 1999 zijn we als eerste in Breda  met jeugd Ju Jitsu vanaf 8 jaar gestart, hierbij is gekozen voor het AiKi Ju Jitsu.
 • 1998: Opgericht als SAKÉ “sportclub”.  In oktober begonnen met een cursus zelfverdediging als start voor een vaste groep die vermoedelijk in januari 1999 verder zou gaan.